fbpx

Varekai by Cirque du Soleil

„Povestea Varekai a fost rostită prin scene de cercuri aeriene, leagăne ruseşti, acrobaţi pe cârje, coarde şi bastoane, baloane zburătoare, clovni, jonglerii, numere de magie, umoristice şi de circ, schele dar şi popcorn şi confetti oferite publicului de către amfitrioni, costumaţi în haine de gală. Artiştii au mai demonstrat o dată că au o flexibilitate şi precizie în mişcări în spatele cărora sunt sute de oră de muncă.

Povestea se desfăşoară într-o lume magică, una în care imposibilul e posibil: Varekai. Povestea începe atunci când un tânăr este aruncat din cer pe pământ, într-un loc fabulos locuit de creaturi fantastice. Lipsit de aripile frânte în zbor, tânărul – un adevărat înger – porneşte într-o aventură plină de peripeţii, ajutat în călătoria lui iniţiatică de personaje alegorice, animate de dorinţa de a face din orice trăire un dans şi o acrobaţie. Întreaga existenţă devine o incantaţie, o redescoperire, la capătul căreia dragostea este cea care dă sens şi triumfă.

Acompaniamentul muzical s-a sincronizat perfect cu numărul artiştilor, iar un moment cu adevărat memorabil a fost cel în care un spectator a urcat pe scenă alături de artişti şi a încercat să intre în atmosferă. S-a lăsat cu multă veselie în public şi amintiri memorabile pentru un român cu adevărat norocos: nu în fiecare zi ai ocazia să te alături genialilor de la Cirque du Soleil.” (iConcert.ro)


„Varekai este o productie clasica Cirque du Soleil, care a fost apreciata la nivel international si a uimit 10 de milioane de spectatori din intreaga lume, de la premiera sa din 2002, la Montreal. ”Varekai” inseamna „oriunde” in limba rroma, limba hoinarilor universali, si se mandreste cu o distributie internationala de 50 de interpreti si muzicieni.

Uluitor, coplesitor, Varekai este o extravaganta acrobatica ce va purta publicul romanesc intr-o calatorie extraordinara. Urmand leitmotivul Icarului, fanii vor vedea demonstratii uimitoare de acrobatii aeriene la inaltime si artisti gata de salturi desavarsite, ce sfideaza gravitatia, precum futuristul, intensul “Leagan Rusesc”, in care acrobatii sar de la un obiect aflat in miscare la altul.” (Metropotam.ro)

Meniu