Our Body – Universul Interior

 • Data:
  17.07.2015, 19:00
 • Se termina:
  31.10.2015, 22:00
 • Locatie:
  Iulius Mall
 • Oras:
  Cluj

„Dispusa in sapte galerii, impartita dupa sistemele din corpul uman, expozitia inseamna o calatorie extraordinara in lumea fascinanta a organismului. Dupa mai bine de noua ani de cand au pus pe picioare expozitia pentru prima oara 50 de milioane de oameni din 30 de tari i-au trecut pragul. Paradoxal, spun organizatorii, experienta Our Body a insemnat pentru surprinzator de multi vizitatori confirmarea existentei unei puteri divine, o putere suprema responsabila pentru minunea corpului uman. (…)Una dintre cele mai interesante galerii este camera fetala, unde se explica pana la cel mai mic detaliu miracolul vietii. Fetusii nu au fost conservati cu polimer ci cu apa si glicerina pentru a pastra aspectul din uterul mamei.” (Ziar de Cluj)

Lecție de anatomie la mall (…) publicul din Cluj poate descoperi, într-o manieră educativă, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale. (Transilvania Reporter)

„(…) datorită tehnicii de conservare – numită plastinație – exponatele par mai de grabă din plastic, decât din carne, ceea ce le face să nu fie nici grețoase, nici deranjante în vreun fel, lucru care i-a încântat mai ales pe copiii pe care i-am văzut pe acolo și care în niciun fel nu păreau deranjați de ceea ce vedeau, ba chiar din contră, erau entuziasmați și plini de o curiozitate efervescentă. Mai mult, pe lângă calitatea bună a exponatelor și a explicațiilor oferite vizitatorilor, în fiecare sală a expoziției (… se află studenți la medicină, care oferă explicații umane la orice întrebări ați avea. Asta ca să nu mai spun că, fiind frumoși, informați și tineri, creează o interacțiune plăcută, de-a dreptul încântătoare (și nu exagerez cu nimic), extrem de potrivită pentru această incursiune în cunoaștere, ca un fel de drum inițiatic propriu, c-un capăt ce duce la auto-cunoaștere, în care eu-ul, ego-ul, se contopește cu ceea ce suntem, sau nu suntem, ca oameni. Ca atare, vă recomand să mergeți și să vizitați expoziția” (Robin Molnar)